הכי קל בעולם: מדריך להכנת צנצנות ריבה כמתנות לאורחים

09.08.18

אחת המתנות הכי מתוקות לאורחים בחתונה היא צנצנת ריבה. זה כיפי, מפנק, ובעיקר מגיע עם ניחוח חו״לי מהמם. אז החלטנו להפוך את האופציה החמודה הזו למתנה לכדי מדריך של ממש, שיסביר לכן מא׳ ועד ת׳ כיצד להכין ריבה הום-מייד משגעת ולהפוך אותה למתנה עם טאץ׳ אישי שלכן. אה, כן, ומדובר במדריך DIY ממש פשוט, ברמה שכל, אבל כל אחת תוכל להכין אותו בקלי קלות.

 

gallery 1

 

מה צריך?

 

צנצנות זכוכית קטנות (אנחנו קנינו במקס סטוק)

חוט בגוון טבעי

תגיות יפות (לזה דאגנו לכן)

 

לריבה (לכ-8 צנצנות קטנות):

1 ק״ג של פירות העונה (שזיפים, משמשים, אפרסקים ועוד ועוד)

700 גרם סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

אופציונלי: מקלות קינמון, אגוז מוסקט

 

gallery 1

 

שלבי ההכנה:

 

1. קלפו את הפרי וחתכו לרבעים או חצאים כדי להוציא את הגלעינים.

 

2. העבירו את כל הפירות לסיר, שפכו מעל את הסוכר ואת מיץ הלימון. אם אתן אוהבות תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט, זה הזמן להוסיף אותם. ערבבו הכל וודאו שכל הפרי מכוסה בסוכר.

 

3. התחילו עם אש גבוהה עד שאתן רואות שהסיר מגיע לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו לתוכן הסיר להתבשל במשך שעה וחצי כשאתן מערבבות מדי פעם.

 

4. הניחו לריבה להצטנן לחלוטין. העבירו את הריבה אל הצנצנות (ודאו כי הן נקיות לחלוטין לפני כן).

 

5. הדפיסו את התגיות שהכנו לכן, גזרו, חוררו בקצה וקשרו עם חוט בגוון טבעי.

 

gallery 1

 

gallery 1

 

gallery 1

gallery 1

 

gallery 1

קרדיטים:

הפקה וקונספט: כלות אורבניות

צילום: מאמא צלמים

מאת:כלות אורבניות